Home » Foto » Rörlig bild i form av videospel

Rörlig bild i form av videospel

Ända sedan jag var liten så har jag vetat att jag vill jobba med någon form av bild. Däremot trodde jag att det var mer åt hållet som fotograf. Den första kameran fick jag i födelsedagspresent när jag fyllde tio år. Kommer ihåg att den var rosa och en kompaktkamera. På den tiden använde man filmrullar och jag kan lova att det gick massor med filmrullar för mig. Jag kunde bara inte få nog av att fota, även om det var svårt att lära sig själv så var det nyttigt. Jag fick också betala framkallningen av filmerna själv vilket gjorde att jag fick tänka till lite och inte bara fota vad som helst när som helst. Det bidrog nog lite till att jag tränade upp mitt fotoöga genom att planera mitt fotograferande och att lära av misstagen. Eftersom jag inte ville betala en massa dåliga bilder så blev det så.

Rörlig bild i form av videospel

Hästar på alla foton

När min pappa förstod att mitt fotointresse inte bara var tillfälligt utan seriöst, så fick jag hans professionella Pentax-kamera. Den var väldigt dyr på den tiden men pappa litade på att jag skulle ta hand om den. Och det gjorde jag i många år, ända tills min första digitala kamera gjorde entré. Då förändrades allt och jag lärde mig även att tänka på ett annat sätt. De första åren av fotograferande så var det helt uteslutande hästar, i alla former och på alla sätt. Fotade runt hela Sverige eftersom jag tog me kameran på våra husvagnssemestrar.Nästa steg var när jag köpte en videokamera och fick upp intresset för att filma. Då handlade det enbart om att filma och filmen sparades på ett mini-band. Rätt snabbt så kom dock de digitala videokamerorna så jag införskaffade en sådan och med den så föddes även redigeringsintresset.Intresset utvecklades och gjorde bland annat så att jag fick fota lite ridsporttävlingar åt lokaltidningen.

Hästar på alla foton

Iväg till Vancouver

När jag skulle gå vidare i mina studier så var det någon som nämnde att Vancouver Film School kanske kunde vara nåt för mig.Det var inget jag hade tänkt på innan men ju mer jag tänkte på att få kombinera mitt spelintresse för intresset för bilder och videos så kändes det rätt. Jag beslutade mig för att söka, gissa hur nervös jag var innan jag fick beskedet att jag kommit in. Utbildningen var på ett år men uppdelad i se delkurser med olika inriktning. Om man till exempel jämför det sätt av rörlig bild man använder på sudokukryss eller  pokerstarscasino så är det väldigt stor skillnad jämfört med hur man jobbar med spel som worldofwarcraft eller liknande. Vi fick lära oss samtliga av de teknikerna i en början men sedan välja inriktning beroende på vilket spel man ville ha som projekt att utveckla under kursen. Det skulle även bli slutprovet.

Det är faktiskt är en stor fördel att lära sig alla de sätten att bygga spel även om det är tekniker man inte kommer använda i sitt spel.De världskända spelen Mortal Combat X, FIFA, Resident Evil, Need for speed world. League of Legends och Age of empires är alla utvecklade av före detta elever vid skolan.Det första man får lära sig under utbildningen är att upprätta grundläggande färdigheter med videospelkurser i spelteori, förproduktionstekniker och berättelse. Vi fick även ta del av grundläggande principer för visuell design, nivådesign och kodning.Därefter gick det vidare med grundläggande färdigheter i spelteori, förproduktionstekniker och berättelse.

Spännande slutprojekt

Sedan skiftade det från teoretiskt till praktiskt arbete genom detaljerad designdokumentation och front-end gränssnitt. Här fick vi börja vår valda specialisering.Vi fick därefter utöka vår roll som designer med online-flerspelarsdesign. Så otroligt roligt eftersom det var här vi fick börja planera och utforma vårt teambaserat slutprojekt.I Vancouver så sprudlar det av kreativitet, kultur och vackra platser. Staden är som gjord för  att odla talang, vänskap och relationer inom framförallt spelindustrin. Man kan lugnt säga att Vancouver Film School är några av de mest framgångsrika och bäst ansedda skolorna inom videospelbranschen. I slutet av utbildningen inom Game Design så får man visa upp sitt teambaserade slutprojekt och dela det till 30-40 professionella speldesigners och branschrekryterare. Det var för övrigt så jag fick mitt första jobb, anställd direkt av Ubisoft.Vancouver Film School (VFS) är bra att välja om man vill ha en framtid inom branschen. På VFS får du mer än en utbildning i speldesign, du får vara en del av VFS-familjen. Från deras Pitch and Play-evenemang, där man startar upp sitt slutprojekt, till faktisk kontakt med medlemmar i spelindustrin.

Comments are closed.